Näkökulmia taiteelliseen tutkimukseen

Näkökulmia taiteelliseen tutkimukseen -kurssi kuuluu Sibelius-Akatemian opetustarjontaan. Taiteellisen työn puitteissa tapahtuvaa tutkimusta kutsutaan yhä enenevässä määrin ’taiteelliseksi tutkimukseksi’. Se, minkä täsmällisen sisällön kukin haluaa termille antaa, vaihtelee toisinaan paljonkin. Yhteinen on kuitenkin ajatus siitä, että taiteellinen tutkimus on tutkimusta, jolla on lupa ottaa huomioon taiteellisesta toiminnasta lähtöisin olevia ilmiöitä ja kokemuksia, laajemmin sanottuna taiteilijan ammattitaitoa. Lähestymistavat voivat silloin poiketa esimerkiksi tieteellisistä menetelmistä, joskin ne voivat niitä myös hyödyntää. Sibelius-Akatemian vahvuuksia on juuri taiteen ja tieteen rinnakkaiselo sekä niiden välinen vuorovaikutus.

Tämä kurssi tarjoaa mahdollisuuden tarkastella eri taiteilijoiden työskentelyä ja suhdetta tutkimukseen. Jokaisella kurssitapaamisella on mukana vierailija, jolla on pitkäaikainen kokemus taiteenteosta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta. Vierailijat valottavat omaa työskentelyään ja näkemyksiään taiteellisesta tutkimuksesta sekä kommentoivat opiskelijoiden tekstejä. Opiskelijat saavat palautetta sekä mahdollisuuden keskustella vierailijoiden kanssa omasta työstään.

Kurssin vetäjänä Anu Vehviläinen.

This entry was posted in Avoin taiteilija & Arvoisa yleisö, Näkökulmia taiteelliseen tutkimukseen -kurssi. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *