Hyvä Kuulija! – Viiden taiteilijan paneelikeskustelu

Viisi taiteilijaa keskustelee: Millainen on taiteilijan yleisösuhde?

Tervetuloa Hyvä kuulija! -tapahtumaan Musiikkitalon Camerata-saliin, sunnuntaina 14.4.2013 klo 13–16. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumassa pureudutaan taiteilijan yleisösuhteeseen, joka ilmiönä koskettaa jokaista taiteilijaa, mutta jolle ei välttämättä vielä ole muodostunut omaa käsitteistöä. Millainen taiteilijan yleisösuhde on? Mitä ilmiöitä siihen liittyy? Miten se tuodaan esiin koulutuksessa, vai tuodaanko lainkaan? Miltä tuntuu kohdata elävä yleisö? Entä mitä ajatuksia yleisö herättää silloin kuin taiteilija työskentelee yksin kammiossaan eikä yleisö ole vielä paikalla? Millainen on esittävän taiteilijan – kuten muusikon, näyttelijän tai tanssijan – yleisösuhde, entäpä kuvataiteilijan tai kirjailijan? Voiko yleisö olla pelottava?

Hyvä kuulija! –tapahtuman ytimessä on paneelikeskustelu, jossa viisi eri alojen taiteilijaa avaa näkökulmiaan yleisösuhteeseen. Panelisteina ovat:

valokuvaaja Jan Kaila
pianisti Kiril Kozlovsky
näyttelijä-ohjaaja Tiina Lymi
tanssija-koreografi Kirsi Monni
kirjailija Anja Snellman

paneelin vetäjänä Anu Vehviläinen

Musiikista vastaavat:

Sonja Fräki, piano
Tommi Koivuniemi, huilu
Otto Tolonen, kitara

Yleisöllä on mahdollisuus lähettää panelisteille etukäteen yleisösuhteeseen liittyviä kysymyksiä osoitteeseen anu(at)vehvilainen.net (viestin otsikoksi ”hyvä kuulija” -yleisökysymys). Kysymyksille on varattu aikaa myös paneelin lopuksi. Tilaisuudesta tehdään videotallenne, joka tulee myöhemmin näkyviin Anu Vehviläisen www-sivuille.

Tapahtuman järjestää Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulu ja se liittyy Anu Vehviläisen Avoin taiteilija & Arvoisa yleisö -ohjelmaan, joka tarkastelee taiteilijan ja yleisön välistä vuorovaikutusta sekä hälventää taiteilijuuteen usein liitettyä mystifiointia. Useissa ohjelman hankkeissa taiteilijat ja yleisö on tuotu epätavallisiin tilanteisiin toistensa luo keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia.

This entry was posted in Avoin taiteilija & Arvoisa yleisö, Hyvä Kuulija!, Yleinen. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *