Levyllä mm. Pianosonaatti no 2

Karol Szymanowski (1882–1937)
Piano Works. Pianoteoksia Vol 3
Anu Vehviläinen, piano

Neljä etydiä pianolle op. 4 (1900–02)
Pianosonaatti no 2, op. 21, A-duuri (1910–11)
20 Masurkkaa pianolle op. 50 (1924–25) no:t 13–16; no:t 9–12

”Vehviläinen jäsentää Szymanowskin myöhäisromanttista, tonaalisuuden rajoilla häilyvää sävelkieltä kevyesti ja kirkkaasti. Toisen pianosonaatin alku vyöryy kiihkeänä, mutta lopun graziosossa Vehviläinen malttaa ottaa jalan kaasulta, toisin kuin myöhäisromantiikan paahtajat yleensä. […] Masurkoissa Vehviläisen perehtyneisyys kuuluu karaktäärien selvyydessä ja siinä, kuinka herkullisesti tanssipoljento antaa järjestystä musiikin virtaan. […] Tohtori Vehviläisen kirjoittama levyesittelyteksti on kattava, mutta välttää akateemisen pyörittelyn ja onnistuu luomaan mielikuvan muusikon ja musiikin syvällisestä kohtaamisesta.”

Kare Eskola / Yle Uudet levyt

This entry was posted in 5. Vol 3 - Karol Szymanowskin pianomusiikkia, Levytykset. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *